A Mol és a Richter lendített a BUX-on

A Budapesti Értéktőzsde indexe - a világ jelentős börzéit jellemző optimizmus hatására - erősödést mutatott, a tegnapi záróárhoz képest mintegy 0,6 százalékkal növekedve 8143,8 ponton zárta a mai kereskedést. A forgalom továbbra is meglehetősen gyenge, a mai napon nem érte el a 4,5 milliárd forintot sem.
Almási Gábor, 2002. június 5. szerda, 17:11

Az index értékén a Mol és a Richter százalékos viszonylag nagyarányú, növekedése is lendített, míg a többi vezető részvény árfolyama inkább lefelé húzta a mutatót. A Mol - a világ nagy olajvállalataival ellentétben - természetesen nem követte a kőolajár zuhanását és 1,2 százalékos erősödés után 5 075 forinton zárt. A Richter 1,88 százalékkal növelte értékét és 16 300 forintos árfolyamot ért el. A Matáv 0,44 százalékos veszteséggel 910 forinton állapodott meg, míg az OTP 0,96 százalékkal, 2 273 forintra esett vissza. Számos részvény igen jól szerepelt a szerdai kereskedés során. Ezek közé tartozik az Egis, amely 4,17 százalékkal 14 995 forintra növelte értékét. Az Econet papírjai 5 százalék feletti növekedést produkáltak, a Phylaxia ugyanakkor 6,25 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK