A BUX végül 23 045 ponton 0,8 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

A vezető részvények közül ennél többet esett a Mol, amely napközben egy félreértelmezett Matolcsy -nyilatkozat miatt zuhant hirtelen.

A 20 610 forintos minimum szintről azonban egy kicsit talpra állt a részvény, amely végül 1,4 százalékos mínuszban 21 005 forinton zárt.

Az OTP sem szerepelt túl jól, a bankrészvény 1,2 százalékkal esett vissza 5258 forintig, aminél nem sokkal lejjebb, 5240 forintnál volt a napi mélypontja.

A forgalom ugyanakkor nagyon alacsony, 7 milliárd forint körül volt a bankrészvény esetében.

A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 662 forintra csökkent a hét utolsó napján, míg a Richter csupán 0,2 százalékot veszített az értékéből, ami 46 900 forintos utolsó értéket jelentett.

A kisebb részvényeknél a nap sztárja a HybridBox volt, a szeptember végén tőzsdére lépő cég néhány nap alatt emelkedett nagyon sokat.

Az 500 forintos első záró árról péntekre már 700 forint lett.

Ez a hét utolsó napján 17 százalékos emelkedést jelentett, ráadásul nem is kicsi 143 millió forintos forgalom mellett. Jól szerepelt még a Pannergy részvénye is, amely régen látott szinten 1044 forinton zárt.

Ez 5 százalékos drágulást jelentett a részvény esetében egyetlen nap alatt.

A néhány napos emelkedés után korrigált viszont a Rába, a cég részvényei 1,3 százalékkal 956 forintra csorogtak vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!