A Mol is megveheti Ukrajna földgázfeleslegét?

A szokásosnál melegebb tél következtében jelentős földgázfelesleg maradt az ukrajnai tárolókban, amit a NaftoGaz Ukrainy, az ország olaj-és gázipari vállalata a Molnak, illetve más európai olaj- és gáztársaságoknak kíván értékesíteni - adta hírül az ukrán Den napilapra hivatkozva a Bloomberg.
Mezősi Tamás, 2002. június 7. péntek, 12:03

A térség fő szállítójának számító orosz Gazprom korábban ellenezte az általa, illetve Türkmenisztán által Ukrajnába szállított gáz továbbexportálását, de a felek mára megállapodtak - nyilatkozta az ukrán vállalat vezetője, Jurij Bojko. A 18 milliárd köbméter hazai kitermelésű gáz mellé évenként körülbelül 50 milliárd köbméter importra szorul Ukrajna, melyből mostanra 7 milliárd köbméter felesleget halmozott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK