A Mol is versenybe szállt Albániában

Az albán nemzeti olajtársaság, az Armo privatizációs tenderdokumentációját 15 társaság vette meg, köztük a Mol is - jelentette be az albán gazdasági miniszter.
NAPI Online, 2008. március 14. péntek, 08:28
Fotó:

A miniszter közölte: nem gondolta, hogy még a nagyok is ráugranak a 2 millió tonna kapacitású, a tengertől 40 kilométerre lévő olajfinomítóra. Az Armónak két finomítója van, jegyzett tőkéje 50 millió euró, eszközeit 100 millió euróra értékelik, és tavaly 13,6 millió eurós profitot termelt. A nyertes vevő akár már júniusban megkaphatja a cég eladásra kínált 85 százalékát. A Mol stratégiájába jól illeszkedne a finomító, de különösebb árfolyamhatás nem várható a hírtől - írja a Napi Gazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK