A Mol kész a gázüzletág eladására

A Mol Rt. gázüzletága még korrekt árszabályozás esetén sem biztosít olyan növekedési lehetőségeket, mint amit az olaj és vegyipar területén el tud érni a cég - jelentette ki Hernádi Zsolt, az igazgatóság elnöke a társaság közgyűlésén. A jelenlegi szabályozás ugyanakkor súlyos veszteségeket okoz, tehát ésszerű következtetés, hogy megfelelő ajánlat esetén el kell adni, az üzletágat, de ezt csak a tulajdonosok jóváhagyásával teszik meg.
NAPI, 2001. április 27. péntek, 11:40
Fotó:

A társaság az elmúlt időszakban komolyan megvizsgálta a gázüzletág helyzetét és arra jutott, hogy az integrált energetikai vállalattá válás nagyon komoly akadályokba ütközött- mondta Hernádi Zsolt a bevezetőben. Jelenleg az igazgatóság beszámolóját hallgatják a részvények 61 százalékát birtokló megjelent tulajdonosok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK