A kormány honlapján olvasható előterjesztés szerint az INA, a Mol és a horvát állam tulajdonában álló olajipari vállalat egy lelőhelyre kap koncessziót. A Vermilion nevű, kanadai székhelyű energiaipari csoport horvát leányvállalata, a Vermilion Zagreb Exploration négy, az Oando nevű nigériai székhelyű olajipari vállalat pedig egy kutatási és kitermelési engedélyt kap.

A horvát kormány szerdán dönt véglegesen az előterjesztésről. A tavaly nyáron kiírt tenderre 2015. február 18-ig lehetett jelentkezni. A hat mező kiterjedése 2100 és 2600 négyzetkilométer terület között mozog.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!