Nem tudott a nemzetközi hangulattal együtt emelkedni a magyar tőzsde, amiben elsősorban a Mol zuhanása játszott szerepet.

A BUX szinte egész nap lefelé csorgott, így mínuszban is megfordult, és csak a nap végére a pluszos amerikai indexek hatására sikerült a talpraállás. Ez is azonban csak arra volt elegendő, hogy előző napi záró szintjére, 22 482 pontra kapaszkodjon vissza a mutató. A Molban óriási kitárazás zajlott, részvényei produkálták a nap során a legnagyobb forgalmat,  több mint 8 milliárd forint értékben születtek rájuk a kötések.

A cég elnök-vezérigazgatójával kapcsolatban felmerült vesztegetési gyanúsítás, illetve az előző napi finomítói tűz együttesen úgy látszik távozásra sarkallták a befektetőket. A Mol árfolyama napközben 21 000 forint alatt is megfordult, végül azonban 3,3 százalékos mínusszal 21 250 forinton zárt a részvény.

Az index nullás zárását így elsősorban a kiugróan jó teljesítményt nyújtó Magyar Telkom hozta. Az elemzők többsége által is érdektelennek tartott távközlési papír hír nélkül drágult 4,5 százalékkal 580 forintra.

Az OTP viszont nem volt elemében, annak ellenére, hogy a nemzetközi börzéken elsősorban a bankrészvények voltak a vezetők az emelkedésben. Pedig a bankpapír árfolyamát segíthette az is, hogy a svájci frank árfolyama 220 forint környékére jött vissza. Mindezek ellenére az OTP csupán 0,9 százalékos plusszal 5750 forinton végzett.

A Richter árfolyama 0,4 százalékkal 36 285 forintra erősödött, a kisebbik gyógyszergyártó azonos mértékben 19 555 forintra javított.

A kisebb részvények közül csak a nagyon illikvidek esetében volt jelentősebb mozgás, a többiek alig néhány tized százalékos mocorgást mutattak. A Rába tovább szenvedett a 800 forintos szinttel, így tegnap 0,6 százalékkal 795 forintra esett vissza a részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!