A Mol lett a nap vesztese

Eséssel indult a magyar részvénypiaci kereskedés, de a nap végére enyhe pluszban zárt a BUX.
MTI, 2015. november 16. hétfő, 18:26
Fotó: Napi.hu

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 10,80 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 22 404,78 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Reggel eséssel indult a kereskedés egész Európában, de fokozatosan javult a hangulat. A BUX is csökkenéssel nyitott, végül azonban a pozitív tartományban zárt. A Mol 1,41 százalékkal gyengült, ezt azonban ellensúlyozta a Magyar Telekom és az OTP erősödése - mondta Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1-en.

A fontosabb nyugat-európai indexek gyengüléssel nyitottak, de a 0,02 százalékos mínuszban lévő párizsi kivételével végül pluszban zártak. A pénteki párizsi merényletsorozat miatti bizonytalanság hatására a turizmushoz kapcsolódó cégek papírjaitól szabadultak volna a befektetők, a hadiiparban érdekelt cégek részvényei viszont erősödtek. Az amerikai piacokat nem viselték meg különösebben a párizsi terrortámadások, a vezető indexek a negatív nyitás után pár perccel már enyhe nyereségben álltak.

A Mol 190 forinttal, 1,41 százalékkal 13 310 forintra gyengült, 664,6 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 18 forinttal, 0,32 százalékkal 5610 forintra erősödtek, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,78 százalékkal 406 forintra nőtt, forgalma 992,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott, 5000 forintot ért, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK