A BUX a főbb indexekhez hasonlóan meredek eséssel indított, a pesszimista hangulat azonban fokozatosan elpárolgott, a tengerentúli piacok nyitását követően pedig már a pozitív tartományban járt. Záráskor 0,1 százalékos pluszban, 28 263 ponton állt a mutató. A csekély nyereség a Molnak volt köszönhető, az olajcég részvénye a délutánt masszív emelkedéssel töltötte, árfolyama jelentősnek mondható, több mint 24 milliárd forintos forgalom mellett 1,5 százalékkal 28 300 forintra emelkedett. A felvásárlási harc legújabb híre szerint a Goldman Sachs nemzetközi befektetési bank is csatlakozott a Molnak stratégiai tanácsokat adó cégek társaságához. A Magyar Telekom 960 forinton stagnált, míg a Richter és az OTP befektetőinek kisebb veszteséget kellett elszenvedniük: előbbi 0,6 százalékkal 38 500 forintra, utóbbi 0,7 százalékkal 9535 forintra gyengült. A kezdeti veszteségek nagy részét a BUMIX is ledolgozta, a közepes kapitalizációjú papírokat tömörítő index 0,1 százalékkal 3510 pontra gyengült. A mutató nagyobb komponensei közül ismét jókora forgalmat bonyolított a Rába, a részvény közel 1,3 milliárd forint értékben fordult meg, jegyzése pedig 3,1 százalékkal 2191 forintra csökkent. A cég egyik nagytulajdonosa, a Wamsler szerdán és csütörtökön 660 ezer darab Rábát értékesített, amivel részesedése 4,86 százalékosra csökkent. A november 12-ére rendkívüli közgyűlést összehívó Linamar a nap nyerteseként 2,9 százalékkal 3500 forintra hízott. Nem hozta lázba az AAA Auto befektetőit az a hír, miszerint a társaság megvásárolta a Prágában és Kladnóban egy-egy Opel- és Hyundai márkakereskedésekkel rendelkező HK Partner nevű cseh társaságot, a részvény alacsony forgalom mellett 0,2 százalékkal 499 forintra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!