Gordos Péter, az előző kormány energetikai szakállamtitkára a Molnál folytatja pályafutását, de könnyen lehet, hogy az energiahivatal elküldött elnöke is csatlakozik a magyar energiacéghez - írta hétfői számában a Népszabadság. A lapnak Gordos Péter megerősítette: augusztustól a Mol magyar vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. Kifejtette: a minisztériumban tíz éven át, különböző kormányok alatt végzett energetikával kapcsolatos szabályozási munkát. A kormányváltással azonban a szakállamtitkári poszt megszűnt. Több ajánlat közül végül a Mol megkeresését fogadta el. A Népszabadság információja szerint Gordosnak új feladatkörében nemcsak a vállalatokkal, hanem a kormánnyal és a szakmai szervezetekkel is szükséges kapcsolatot tartani. A posztot eddig betöltő Miklós László a Mol terjeszkedése folytán ma már csoportszintű, többi között uniós, horvát és szlovák feladatokra is összpontosít. A napilap pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: továbbra is él a szóbeszéd, miszerint Matos Zoltán, a Magyar Energia Hivatal nemrég, egy év után eltávolított elnöke is a Molnál folytathatja, a gázkereskedelemmel foglalkozó leányvállalat igazgatójaként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!