A DJIA indexe 124 pontos eséssel 1 százalékos veszteségben zárt pénteken, heti teljesítményt tekintve pedig 0,8 százalékos mínuszba lökte a mutatót a csalódást keltő adat.

A várakozásoktól jóval elmaradó statisztika ugyanis az amerikai munkaerő-piaci helyzet jelentős romlását mutatja a második negyedévben, ami - egyéb, az egyre borúsabb globális gazdasági kilátásokról szóló hírek mellett - fokozta a befektetői aggodalmakat.

Az S&P-500 0,9 százalékkal zárt lejjebb a csütörtöki szintjéhez képest, az eheti teljesítmény  pedig 0,6 százalékkal maradt el az előző hetitől.

A Nasdaq pénteken a három fő index közül legnagyobb veszteséggel, 1,3 százalékos mínusszal zárta a pénteket, ám heti teljesítményét tekintve 0,1 százalékos pluszban maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!