Új részvények forgalomba hozatala útján történő alaptőke-emelésnél a vagyoni hozzájárulást a javaslat szerint a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően az alaptőke-emelésre vonatkozó közgyűlési, illetve igazgatósági határozatban megállapított határidőn belül kellene megtenni függetlenül attól, hogy az alaptőke-emelés zártkörű avagy nyilvános-e. A javaslat szerint alaptőke-emeléskor a tulajdonosoknak joguk lenne az új papírokból tulajdoni hányaduk alapján szerezni mind az új részvények nyilvános, mind pedig zártkörű forgalomba hozatallal történő kibocsátása során, kivéve, ha az igazgatóságot illetve a munkavállalókat érintő részvényopciós, illetve egyéb ösztönző programról van szó. A "jelentős részvényes" minősítés az eddigi 25 százalék helyett már 10 százalékot meghaladó tulajdoni hányaddal rendelkezőnek járna. A módosított alapszabály felhatalmazná továbbá az igazgatóságot arra, hogy 2002. szeptember 16-tól évente, az adott, ettől az évközi időponttól számított egy éves periódus első napján bejegyzett alaptőke maximum 25 százalékával felemelje, amely felhatalmazás 2007. szeptember 16-ig lenne érvényes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!