A nagy adósok extraprofitja elolvadt

Rosszul kezdődött a 2001-es év – az első negyedéves összesített eredmények még 60 százalékkal maradtak el a tavalyiaktól ¾, de a különbség fokozatosan csökkent. A 26 A kategóriába tartozó részvénykibocsátó összesített – négy kivételével adózás és kisebbségi levonás utáni – eredménye 123,8 milliárd forint, ami 30,9 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi 179,3 milliárdos háromnegyed éves teljesítmény. Mivel szeptember végén éppen nem volt túlzottan erős a forint, a második negyedévben a devizahiteleken képződött 28 milliárdos árfolyamnyereség zömét „visszavesztették” az adósok, így a számok jobban tükrözik a tényleges teljesítményeket. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2001. november 16. péntek, 06:59
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK