A nap nyertese a Mol lett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,7 pontos, 0,3 százalékos emelkedéssel 23 637,22 ponton zárt pénteken, 7,6 milliárd forintos forgalom mellett. A vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. február 5. péntek, 18:31

A Mol árfolyama 2 százalékkal 13 900 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények árfolyama 6110 forinton stagnált 4,4 milliárd forintos forgalom közepette. Nem változott a Magyar Telekom árfolyama sem, mintegy 211,7 millió forint értékben cseréltek gazdát, a nap végén 394 forinton.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,7 százalékkal 5320 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en elmondta: a magyar tőzsde forgalma szerényebb volt a mostanában szokásosnál. Hozzátette, hogy a régió börzéi jobban teljesítettek nyugat-európai társaiknál. A német DAX index 1 százalék mínuszban zárt, míg ezzel egy időben az amerikai index esése 1,5 százalékot tett ki.

Pénteken az OTP és a Magyar Telekom árfolyama gyakorlatilag nem változott, viszont a Mol több mint 2 százalékkal erősödött. Ez utóbbit azzal magyarázta az igazgató, hogy a cég visszavonta saját részvényeit a Magnolia kötvények mögül, és ha ezeket bevonja, akkor a megmaradt részvényekre magasabb osztalék jut.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK