A nap nyertese a Mol lett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,7 százalékos csökkenéssel, 32 475 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt.
Szabó Zsuzsanna, 2017. január 30. hétfő, 20:45
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: impozáns emelkedések utáni időszak látható, régiószerte korrekciós nap volt a tőzsdéken, a magyar kereskedés pedig ezzel összhangban mozgott. A BUX 0,7 százalékos csökkenése még kicsit jobb is, mint az európai tőzsdék teljesítménye - jegyezte meg.

A Mol 0,10 százalékkal 20 320 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,94 százalékkal 8816 forintra estek, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal 513 forintra csökkent, forgalma 285,3 millió forint volt. A Richter 1,50 százalékos zuhanást követően 6171 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK