A nap végére elfogyott a lendület

A vezető hazai részvényindex csupán 0,2 százalékkal került feljebb a hétfői kereskedésben.
portfolio.hu, 2014. június 2. hétfő, 18:00
Fotó: Napi.hu

Kisebb optimizmus jellemezte a hétfői kereskedésben a fejlett piacokat, azonban négy órához közeledve elgyengültek a vezető indexek. Ennek oka, hogy az ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke a várt emelkedés helyett esett májusban. A nemzetközi hangulat romlásával párhuzamosan a korábban felülteljesítő hazai tőzsdén is megjelentek az eladók, és a BUX az előző záróértéke közelébe esett, végül csupán 0,2 százalékkal került feljebb.

A blue chipek közül a külpiaci hangulat változását leginkább az OTP és a Richter érezte meg: az OTP-részvények árfolyama azonban végül 0,5 százalékos pluszban zárta a napot, míg a Richter 1,3 százalékot esett.A Mol ugyanakkor 1,2 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom ezúttal sem tudott a május eleji lokális csúcsa (331 forint) felé emelkedni, a távközlési papírok árfolyama 0,3 százalékkal, 329 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK