A tűzszünet elmaradása Libanon és Izrael között csalódást keltett a befektetők körében és felerősítette aggályaikat - írta az MTI-Eco. A high-tech részvényeknek ugyanakkor támogatást jelenthet, hogy a SanDisk Corp., flash memória gyártó 1,55 milliárd dollárért megvásárolni készül az izraeli Msystems Ltd.-t. A politikai hírek mellett gyorsjelentések is komoly figyelmet kapnak, a piac alakulását ezek is jelentősen befolyásolják majd. Ma teszi közzé eredményét a MetLife Inc., az Egyesült Államok legnagyobb életbiztosítója, valamint a Tyson Foods Inc., a legnagyobb amerikai húsfeldolgozó is. A figyelem homlokterébe kerülhet az Apple Computer Inc., miután a Banc of America vételre javasolt kategóriába javította befektetési besorolását. A hadi szállító Northrop Grumman Corp. amiatt válthat ki befektetői érdeklődést, mert - a Wall Street Journal értesülései szerint - navigációs rendszereket gyártó egységét eladási listára helyezte, ami akár egymilliárd dollárt is jövedelmezhet. További befektetési besorolási hírek: a Piper Jaffray javított a 24/7 Real Media Inc. megítélésén; a Prudential emelt Phelps DodgeCorp. befektetési besorolásán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!