Bár a tegnap publikált amerikai makroadatok nem adtak okot az örömre – a Conference Board bizalmi indexe a vártnál nagyobb mértékben süllyedt, illetve a lakáspiaci adatok is elmaradtak a várttól –, ám a cégszektorból érkező hírek – esősorban a Nike negyedéves profitjának 32 százalékos megugrása, ami 5 százalékkal lökte feljebb a világ vezető sportcipőgyártójának részvényárfolyamát – egy ideig ellensúlyozták e negatív hatásokat. Így a kereskedés derekára félszázalékos pluszt ért el a Dow Jones. Ezzel azonban vége is szakadt a hegymenetnek, mivel a jelzálogpiaccal kapcsolatos bizonytalanságok a nap végére a negatív tartományba taszították az indexeket, s a süllyedést az sem tudta megállítani, hogy az olaj ára 1 egész dollárral esett. A Dow Jones végül 0,11 százalékkal, 13 337,66 pontra, a Nasdaq szintén 0,11 százalékkal, 2574,16 pontra, a Standard & Poor’s–500 index pedig 0,32 százalékkal, 1492,89 pontra csökkent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!