A Nikkei 20 éves mélypontból tért magához

A tokói tőzsdeindex 20 éves mélypontra, 8266,97 pontra is gyengült, a Nikkei 1983 márciusa óta nem járt ilyen mélységben. Ehhez képest végül 2,57 pontos erősödéssel 8359,38 ponton zárt.
Molnár Csaba, 2003. február 27. csütörtök, 08:40
Fotó:

A bankpapírok erősödtek, az exportőrök részvényei viszont az erős jen miatt lefelé húzták az indexet. A gyógyszergyártók ugyancsak erősödtek: a Nikkei tíz legnagyobb drágulást mutató részvénye közül három gyógyszerpapír volt.
Az index az utóbbi öt hónapban négy alkalommal járt 8300 pont közelében, de egyszer sem lépte át ezt a határt. A Topix 0,82 ponttal erősödött, ez 0,1 százalékos többlet, az index így 819,20 ponton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK