A devizakereskedők körében lábra kapott pletyka szerint a Fed ma rendkívüli ülést tart, amelyen csökkenti az alapkamatot, hogy életet leheljen a lassuló amerikai gazdaságba. A hír nyomán újra padlót fogott a dollár, azaz beesett az elmúlt napokban elért mélypontok alá: az euróért 1,4766 dollárt kellett adni. Az aggódáshoz hozzájárult, hogy a szaúdi ellenállás ellenére sokan elképzelhetőnek tartják, hogy az OPEC-országok a dollár helyett euróban számolják el az olajbevételeket vagy legalábbis átértékelik nemzeti valutáikat. Egy szaúdi újság arról cikkezett, hogy Szaúd-Arábia hezitálva mérlegeli a rial átértékelését, ami két évtizede az első ilyen lépés lenne. Amikor az arab régió a valutarendszerének átalakításán gondolkodik és nő a nyomás Kínán, hogy értékelje fel a jüant, akkor a dollár nemzetközi helyzete destabilizálódik - foglalta össze a helyzetet egy szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!