A társaság bevételei a szeptember 30-án záruló három hónapban csaknem 4,62 milliárd forintra rúgtak, amely 22 százalékos javulás éves összehasonlításban. Az EBITDA a BÉT honlapján megjelent gyorsjelentés szerint harmadával javulva 631 millió forintot tett ki. A pénzügyi sor 597 milliós mínusza után azonban a PannErgy csoportszinten 317 millió forintos nettó veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi azonos időszak 127 milliós nyereségével.

Az első háromnegyed év során a társaság 12,97 milliárdos árbevétel és 15,5milliárdos EBITDA mellett 266 milliós veszteséget szenvedett el. Ebben komoly szerepet játszott a devizahitelek átértékelése miatt, illetve a Synergon-paketten keletkező 300-300 milliós negatív hatás. Az első kilenc hónap eredményeihez a geotermikus főtevékenység két, már üzemelő leány (a Szentlőrinci Geotermia Zrt., illetve a Berekfürdő Energia Kft.) az árbevétel terén összesen 69, míg az EBITDA tekintetében 42 millió forinttal járultak hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!