A zárás előtti egy órában a negatív tartományokban ingázó mutatót végül az utolsó percekben felrántották, így a BUX 19 033 ponton, 0,1 százalék körüli pluszban zárt. A blue chipek közül csak a Magyar Telekom és a Richter jelzett egyértelmű irányt, ám míg előbbi felfelé, utóbbi lefelé mutatott.

A távközlési cég részvényei pozitív réssel nyitottak csütörtökön, és a délelőtti oldalazást követően koradélután 800 forint fölött is megfordultak, mielőtt némi korrekció után kereken a 800-as jegyzésnél állapodtak meg, ami 2,4 százalékos emelkedést jelent a szerdai záróárhoz képest, múlt hét péntek óta pedig 24 forintos drágulást.

A MNV kötvény-kibocsátási terveinek hatására beadott, s azóta is számottevő csökkenést elszenvedett Richter csütörtökön ugyan 37 200 forinton kezdte a kereskedést, ám a nyitásban beállított napi maximumértékéhez képest jókora zakót szenvedett el - a gyógyszeripari blue chip 35 350 forinton, 140 forinttal a nap folyamán létrejött legalacsonyabb kötés felett zárt, ami 3 százalékos veszteséget jelent azt követően, hogy már szerdán is több mint 4 százalékkal zuhant, így jegyzése két nap alatt közel 2800 forinttal lett olcsóbb.

A Richter-kötvény jegyzésének részleteiről itt olvashat.

A Richter forgalma továbbra is kiemelkedő, csütörtökön a második legkeresettebb papír volt a pesti parketten, 8,4 milliárd forintos forgalommal, amelyet csak az OTP 12, 5 milliárdos kötésmennyisége múlt felül.

Az OTP a szerdán összegyűjtött mínuszok ledolgozásán fáradozott csütörtökön, ám úgy tűnik, az árfolyam megrekedt a 4900-as szint alatt, hiszen a bankpapír hiába erősödött több mint 1 százalékkal, továbbra is csak 4895 forintot ér, annak ellenére, hogy délelőtt 4960 forinton is megfordult, sőt a tengerentúli piacok hangulata is kedvezően alakult a vártnál jobb munkaerő-piaci makroadatot követően.

Az Egyesült Államokban csütörtökön nyilvánosságra hozott munkaerő-piaci adatról itt, illetve a kereskedelmi mérlegadatról itt olvashat.

A Mol csütörtökön jelentette be, hogy az északi-iraki gázmezők Pearl-projektben történő kiaknázásának rá háruló költségeit részben, vagy akár teljes egészében részvényben fizeti ki a fő tulajdonos Dana Gasnak és a Crescent Petroleumnak. Erről bővebben itt olvashat.

A bejelentés a részvényeseket látszólag hidegen hagyta, a nap végére azonban mégis lerántották a papírt, amely 13 950 forinton napon belüli minimumára fölött 305 forinttal, 0,3 százalékos veszteséget jelezve fejezte be a kereskedést.

Az elmúlt napok hazai iránykeresése alapján úgy tűnik, míg a nemzetközi tőzsdefronton továbbra is a bika az úr, addig a pesti parketten már fogyóban a lendület, s javában érik a korrekció.

A devizapiac csütörtöki történéseiről itt tájékozódhat. A pénteki tőzsdei kereskedés várható irányát befolyásolni képes markoadatokról szóló előrejelzésünket itt olvashatja.

A Napi Gazdaság real-time árfolyam-oldalát itt érheti el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!