A Peugeot család támogatja az Opel-akvizíciót

A francia PSA autógyártó konszern egyik főrészvényese, a Peugeot-család támogatja az Opel felvásárlását.
Papp Zsolt, 2017. február 22. szerda, 16:02
Fotó: Napi.hu

A PSA belső vállalati köreiből származó értesülések szerint a Peugeot-család "nagyon meg van elégedve" a konszern vezérigazgatója, Carlos Tavares tevékenységével - írja az MTI.

A felvásárlási tervet a család mindkét befektetési holdingjának igazgatótanácsa megvitatta és elfogadta. A család két holdingja, az FFP és az EPF együttesen 12,8 százalékos, a francia kormányéval megegyező nagyságú részesedéssel rendelkezik a PSA Peugeot-Citroën konszernben.

Az Opel-akvizícióhoz beleegyezését kell még adnia a PSA konszernben a Peugeot-családdal és a francia kormánnyal megegyező nagyságú részesedéssel rendelkező kínai Dongfeng Motors vállalatnak is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK