Az április 29-én tartott, megismételt közgyűlés határozata alapján a Phylaxia részvényeinek névértékét 200 forintról 25 forintra szállították le. A jegyzett tőke ennek következtében 8,753 milliárd forintról 1,094 milliárd forintra csökken.
A névérték csökkentése a részvények névértékének és piaci árfolyamának egymáshoz igazítása, továbbá a jövőbeni fejlesztések érdekében történt. A tőkeleszállítás oka a saját tőke más elemének, a tőketartaléknak a növelése a határozat szerint.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot az alaptőke maximum 20 milliárd forintig történő felemelésére, ötéves időtartamra.
Minden sikeresen végrehajtott alaptőke-emelést követően az igazgatótanács jogosult a tőkeemelés összegének 40 százalékáig átváltoztatható kötvény kibocsátására, ami a menedzsment érdekeltség megteremtését szolgálja. A kötvényesek öt éven belül kérhetik a kötvények részvénnyé alakítását azon az árfolyamon, amelyet az igazgatótanács határoz meg az alaptőke felemelésekor.

A Phylaxia holding a közzétett konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, auditált jelentés szerint a 2010-es évet 3,494 milliárd forint árbevétellel és 736 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. Az árbevétel az előző évhez képest 3 százalékkal csökkent, míg a veszteség több mint duplájára nőtt a 2009. évi 329 millió forintról.
Üzemi szinten 737 millió forint nyereséget ért el a csoport 2010-ben, míg az előző évben 317 millió forint vesztesége volt ezen a soron. Az eredményt azonban nagymértékben rontotta a pénzügyi műveletek 1,459 milliárd forintos nettó vesztesége.
A konszolidált saját tőke 6,7 milliárd forintra csökkent 2010 végére az egy évvel korábbi 7,72 milliárd forintról.
A Phylaxia részvényeit május 2-i hatállyal a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájába sorolták át. A papírok legutolsó záróára 32 forint volt pénteken, ami az elmúlt egy év legalacsonyabb árfolyama, a legmagasabb pedig 66 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!