Az Equilor az első, határon túli székhellyel működő szereplő a prágai tőzsde tagjai között.A cég nemzetközi terjeszkedése ezzel nem áll meg, vizsgálják a megjelenési lehetőséget a régió más piacain is - áll Gereben András, a társaság elnöke közleményében.

A prágai tőzsde - a Budapesti Értéktőzsdéhez (BÉT) hasonlóan - a CEESEG Közép- és Kelet-Európai Tőzsdeszövetség tagja. A prágai tőzsdének 19 tagja van, amelyek naponta átlagosan 16,5 milliárd forint forgalmat bonyolítanak le.

A független befektetési szolgáltató a BÉT adatai szerint a hetedik legnagyobb értékpapír-forgalmazó volt a hazai tőzsdén az idei első félévben, júniusban pedig a hatodik legnagyobb forgalmat érte el.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálata szerint az Equilor befektetési szolgáltatási tevékenységből származó árbevétele 2010-ben 1,59 milliárd forint volt, és 115 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el az előző évi 1,26 milliárd forint bevétel és 166 millió forint nyereség után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!