A régió leggyengébbje volt a forint

Alaposan alulteljesítve ismét a 294-es szint fölé gyengült a forint az euróval szemben.
Deák Bálint, 2012. március 22. csütörtök, 18:05
Fotó: Napi.hu

Az IMF-tárgyalások áprilisi kezdésének tegnapi cáfolata, illetve a nemzetközi piacokon növekvő kockázatkerülés együttesen gyengítették a forintot csütörtökön. Mindez azt jelentette, hogy estére mintegy 0,7 százalékkal 294 forint közelébe erősödött az euró. Ugyanakkor a cseh korona és a lengyel zloty csak minimálisan gynegült, így egyértelműen alulteljesítőnek számított a forint.

Egy fontos technikai szint, az 50 napos mozgótátlag is elesett csütörtökön, így ismét képbe került a 300 forintos euróárfolyam. A forint gyengeségében az is szerepet játszhatott, hogy a Nomura eladásra ajánlja a magyar fizetőeszközt, mert szerinte újra akár 315 közelébe is erősödhet az euró.

A dollár ugyanakkor továbbra is az 1,315 és 1,325 közötti szinteken mozgott az euróval szemben, az esti 1,32 körüli árfolyam nagyobb elmozdulást nem jelentett az előző naphoz képest. Így a dollárért 223 forintot, míg a svájci frankért közel 244 forintot kellett fizetni csütörtök kora este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK