A régiós indexek követik az ázsiai társaikat, és emelkedéssel vágtak neki az új napnak. A BUX 320 millió forintos forgalom mellett 0,8 százalékkal értékelődött, ezzel az élmezőnyben tartózkodik.

Az OTP tegnap alulteljesítő volt a magyar blue chipek között, azonban ma már az élre került. A bankpapírok 1,1 százalékkal kerültek feljebb a nyitást követő kereskedésben.

A Mol szerdán a kedvezőtlen hangulat ellenére emelkedni tudott. Csütörtök reggel az olajipari részvényeket tovább veszik a kereskedők, a papírok 0,8 százalékkal kerültek feljebb. A részvények 18 500 forint környékén cserélnek gazdát, ahol már több napja oldalaznak.

A gyógyszergyártók a külpiaci hangulatnak megfelelően emelkedéssel indították a napot: a Richter 1, az Egis 0,7 százalékkal értékelődött fel. A nagyobbik gyógyszergyártó közel 1 hónapos oldalazás után újra a 39 000 forintos szintek alá került tegnap.

Az MTelekom a 420-430 forint közötti sáv felső feléhez közelít, a távközlési részvények 0,7 százalékkal emelkednek, így felülteljesítők a régiós távközlési szektorban.

A kisebb társaságok közül az E-Star 5,4 százalékos veszteséget könyvelhet el, míg az Est Media 3,7 százalékkal került lejjebb. A Pannergy 1,8, a Rába pedig 0,2 százalékkal lépett feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!