Az olajdrágulás nyomán az olajrészvények szárnyaltak: az Exxon közel 2, a CocnocoPhilips és a ChevronTexaco pedig 1,4-1,4 százalékkal drágult a tegnapi nap során. A médiaiparban érdekelt Viacom is jó napot zárt: a cég kettéválasztásának tervéről szóló hírek nyomán a részvények árfolyama 2 százalékkal emelkedett. A General Motors részvényei még mindig a szerdai profitfigyelmeztetést nyögik: az autógyártó részvényei 2,3 százalékkal gyengültek. A Dow Jones végül 0,06 százalékkal esett az előző naphoz képest, ami gyakorlatilag stagnálást jelent, csakúgy, mint a Nasdaq 0,03 százalékos emelkedése. Ennél valamivel komolyabb változást ért el az S&P. Az 500 komponensből álló index 0,2 százalékkal erősödött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!