A befektetőket a nap elején a Guardian később hivatalosan is cáfolt értesülése derítette jobb kedvre, amely szerint az eddigi ötszörösére, kétezermilliárd eurósra növelnék az európai pénzügyi stabilitási eszközt (EFSF).

Spanyolország MoodY's általi leminősítése nem vetett különösebb hullámokat, még a madridi Ibex 35 részvényindex is erősödni tudott.

Az eurózóna és Görögország menekülési esélyeire érzékenyen reagáló pénzügyi szektor Európa-szerte jól teljesített. A techpapírokat viszont az Apple vártnál kisebb profitnövekedésről beszámoló gyorsjelentése küldte lejtőre. Londonban átlag felett drágultak a negyedéves eredményeit közlő BSkyB és Diageo részvényei. Párizsban és Frankfurtban vegyesen szerepeltek az autógyártók részvényei: csak a Renault-nak és a VW-nak sikerült feljebb kapaszkodnia.

Bő három órával a zárás előtt vegyes képet mutatott New York: a Dow 0,3 százalékos pluszban, míg az S&P-500 0,1, a Nasdaq Composite pedig - az Apple-hatásnak betudhatóan - 0,5 százalékos mínuszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!