A BÉT vezető indexe viszonylag mélyen nyitott (18 532 ponttal a nyitást követő percekben állította be napi mélypontját), ám innen feltápászkodott, és a nap nagy részét a nulla és a minimális esés közötti, alig ötven pontos sávban töltötte. Végül azonban - a külföldi piacok enyhe emelkedésével párhuzamosan - felfelé rántották, így kissé optimistábban zárult a hét: a 18 660 pontos utolsó érték 0,2 százalékos emelkedésnek felel meg.

A forgalom még a tavalyi tíz milliárd forintos átlagtól is elmaradt, de legalább a szokásosnál kiegyenlítettebb volt a blue chipek között. A Magyar Telekom tovább folytatta osztalékrallyját (ráadásul egymilliárd forintot meghaladó forgalom mellett), hiszen újabb 5 forintot erősödött, amivel 392 forintra ugrott - de zárás előtt nem sokkal még 394 forinton is született kötés. A Richter is kezd talán kimászni az MSCI-gödörből, a nagyobbik gyógyszerpapír 1,3 százalékkal drágábban, 37 695 forinton fejezte be a napot.

A két vezető papír piacán viszont már kevésbé volt eseménydús a nap. Az OTP 0,6 százalékos eséssel korrigálta az utóbbi napok emelkedését (az utolsó kötés kereken 4300 forinton született). A Mol gyakorlatilag stagnált a csütörtöki záráshoz képest, és 17 910 forinton pihent meg, pedig nap közben még mindkét irányba voltak nagyobb kilengések. Az Egis papírjával bonyolítottak még nagyobb forgalmat a kereskedők, a kisebbik gyógyszerrészvény 1,1 százalékos esés után 17 595 forinton állt meg. Az Appeninn papírja 1 forinttal lett olcsóbb, az FHB pedig 3 forinttal drágább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!