A Richter Gedeon Nyrt. romániai leányvállalata, a Gedeon Richter Romania S. A. 99,9 százalékos tulajdonában levő, a Richter-csoport romániai gyógyszer-nagykereskedelmi- és kiskereskedelmi befektetéseit összefogó, marosvásárhelyi székhelyű Armedica Trading S. R. L. megvásárolta a gyógyszer-nagy- és kiskereskedelemmel foglalkozó romániai Pharmafarm tőzsdei cégcsoport 95,78 százalékát. A tranzakció pénzügyi zárásának feltétele a román versenyhivatal jóváhagyása. A Pharmafarm csoport anyavállalata végzi a nagykereskedelmi tevékenységet, és mintegy 2,5 százalékos piaci részesedéssel bír, a 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a PharmaNet pedig a kiskereskedelmi tevékenységet. A cégcsoport három romániai megyében 14 patikai egységet működtet. A Pharmafarm cégcsoport átvételét követően a Richter-csoport együttes nagykereskedelmi piaci részesedése mintegy 7 százalékot ér el Romániában. A Richter idehaza inkább távolodik a gyógyszer-nagykereskedelemtől. A társaság és az Egis a múlt héten annak a Hungaropharmának adta el a fele-fele részben birtokolt Medimpex gyógyszer-nagykereskedelmi céget, amelyben közel 31-31 százalékos részesedéssel bír a két gyógyszergyártó és ugyanekkora pakettje van a Béres Befektetési Zrt.-nek is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!