A Richter mínuszban tartja Budapestet

A blue chipek többsége emelkedik, de ez eddig nem volt elég ahhoz, hogy pluszba kerüljön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX a nyitás utáni órában 0,3 százalékos veszteségben állt 38 508 ponton.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 27. kedd, 10:12
Fotó: Shutterstock

A vezető magyar részvények közül csak a Richter esett, a gyógyszeripari papír már a nyitást követő első órában 3,5 százalékot zuhant és 5865 forinton forogtak a részvényei. A vállalat ugyanis hétfőn közölte: csökkenő eredménnyel számol az Esmya üzleti hatása miatt.

A Mol ugyanekkor 0,6 százalékkal 2818, az OTP 0,4 százalékkal 11 540, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal 458 forintra drágult.

Forrás: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK