Amerika is pluszban kezdte kedden a hetet, illetve az egyetlen fontos német makroadat is jó lett, így nem volt akadálya annak, hogy folytassák a hegymenetet a világ tőzsdéi. Ez alól a magyar piac sem volt kivétel. A BUX egész nap a pozitív tartományban mozgott, és végül 1 százalékos pluszban zárt, ami 19 236 pontot jelentett.

A nap érdekessége talán az volt, hogy már nem az OTP az egyetlen papír, ami felfelé tudta húzni a magyar tőzsdét. Sőt, mintha az 5000 forintos szinttől kicsit meg is ijedtek volna a a befektetők, a 4900 feletti szinteknél erőteljesen óvatossá váltak a papírral kapcsolatban. Ennek ellenére azért 0,9 százalékkal, 4920 forintra drágult a részvény meglovagolva a jó nemzetközi hangulatot.

A nap sztárja azonban a vezető részvények között a Richter volt, amely 2,2 százalékkal 35 350 forintra emelkedett, így újra a 34 500 és 35 000 forintos fontosnak tartott szintek fölé húzták a részvényt. Úgy látszik, váltották egymást az Egisszel, mert az eddig sokkal jobban szereplő részvénynek csak stagnálásra futotta kedden, ami 19 300 forintos árat takart. Szintén előző napi záró árán fejezte be a napot az FHB is, ami 420 forintos utolsó kötés értéket jelentett.

Drágult a Mol is, amely a 200 napos mozgóátlag közeléből pattant el, és az INA-val kapcsolatos pozitív hír is segítette az árfolyam emelkedését. Az olajrészvény 1,1 százalékkal 17 735 forintra emelkedett.

A Magyar Telekomnál viszont még mindig élnek az osztalékfélelmek, vagy a szektorral szembeni kedvezőtlen nemzetközi hangulat árt a részvénynek, de árfolyama kedden is 1 százalékkal 389 forintra hullott vissza.

Tovább szenved a Pannergy részvénye, a napközben 300 forint alatt is megforduló részvény 6 százalékkal 310 forintra esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!