A szárnyalás elsősorban a 7,5 százalékkal 24 500 forintig erősödő Richternek volt köszönhető. A gyógyszerpapír annak ellenére erősödött, hogy a forint nem igazán mozgott. A szektortárs Egis nem is tudta megismételni ezt a teljesítményt a papír 1,4 százalékkal 10 135 forinton fejezte be a kereskedést.

Jól teljesített a Mol is, amely 5,2 százalékkal 9470 forintig drágult, úgy, hogy a társaság pénteken teszi közzé gyorsjelentését, amiben jelentős negyedik negyedévi veszteségről adhat számot. Úgy látszik azonban ez egyelőre nem számít, a papír ugyanis felülteljesítő volt a nagyok között az elmúlt napokban.

Emelkedett az OTP árfolyama is, a bankpapír így ismét sikeresen megtartotta magát az 1500 forintos szint felett. Napközben ugyan többször is a kritikusnak tartott érték alatt forgott, alját a papír 1450 forinton érte el, így nem ment új minimumra, ami jó teljesítmény az elmúlt napokhoz képest. Felfelé az 1600 forintos szint állította meg többször is az árfolyam növekedését, a bankpapír végül ismét jelentős több mint 10 milliárd forintos forgalom mellett 4 százalékkal 1575 forintra emelkedett. A Magyar Telekom 4,5 százalékot tudott emelkedni, ez 554 forintos értéket jelentett.
 

A csütörtöki kereskedés is megmutatta, hogy igazuk van azoknak az elemzők akik szerint hanyagolni kell a kisebb papírokat. A BUMIX ugyanis nem tudta követni nagytestvérét az 1311 pontos értéke 0,8 százalékos pluszt jelentett. Az Egis mellett az FHB sem tudta megismételni nagytestvére szereplését, a kisebbik bankpapír 0,2 százalékkal 531 forintig erősödött.

Néhány kisebb papír a trenddel szemben sokat esett, a Bookline 17,5 százalékkal 270 forintig, a Csepel 4,7 százalékkal 245 forintig csúszott le, míg a Graphisoftpark 7,5 százalékkal 480 forintig zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!