A BUX három tized százalékkal 18 950 pont közelébe emelkedett pénteken. Az index nap közben többször irányt váltott, a délelőtti gyengélkedést követően többször visszahullott a "felszín alá". A forgalom 15 milliárd forint körül alakult, aminek több mint a felét a Richter tette ki.

A gyógyszerpapír 3,5 százalékkal 4385 forintig drágult, azzal összefüggésben, hogy visszakerült az MSCI magyarországi indexébe. Ezzel párhuzamosan az Mtelekom részvénye viszont távozott az indexből, amit a távközlési részvény több mint 3 százalékos eséssel reagált le (285 forint).

A második legnagyobb forgalmú OTP-részvény közel 1 százalékkal 4515 forintig gyengült, míg a Mol három tized százalékkal 14 700 forintig süllyedt. Az olajtársasággal kapcsolatban több hír is napvilágot látott pénteken, amelyek arról szóltak, hogy pénteken újrakezdődtek a tárgyalások a Mol-INA-ügyben. A magyar cég közlése szerint "még jelentős nézetkülönbségek" vannak a felek között.

Jelentősen, több mint 2 százalékkal 27 760 forintig drágult a kisebbik gyógyszergyár, az Egis részvénye is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!