A pénteki kereskedést 19 532 ponton fejezte be a BUX index, ez 1,7 százalékkal volt magasabb a csütörtöki záróértéknél. A forgalom elmaradt az átlagostól, a nap végéig alig 7,5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A nap nyertese a Richter volt, mely 3,25 százalékos szárnyalás után 3686 forintba került a nap végén. Ráadásul a gyógyszerpapírok mindezt kimagasló forgalom mellett produkálták, 1,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. A csütörtöki másfél milliárdos után a jelek szerint ráharaptak a befektetők a névérték tizedelésére a Richter esetében, érezhetően nőtt ettől a likviditás. Így a hét utolsó két napján az OTP után a gyógyszercég bonyolította a második legnagyobb forgalmat megelőzve a Molt. Az olajpapírok pénteken egyébként 16 725 forinton zártak, ami 0,7 százalékos drágulásnak felelt meg, míg a Magyar Telekom 327 forintos árfolyama 1,55 százalékkal volt magasabb az egy nappal korábbinál. Az Egis egyedüliként lógott ki a sorból 0,1 százalékos gyengülésével.

Az illikvid kispapírok közül érdemes kiemelni az E-Start, mely 5,2 százalékot veszített értékéből azok után, hogy a bíróság nem fogadta el a korábban megkötött csődegyezséget. A döntés ellen a társaság fellebbezhet, azonban ha érvényben marad a határozat, akkor a vállalat kikerül a csődvédelem alól és akár a felszámolás sorsára is juthat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!