A spekulánsok szeretik az IEB-t

Az Inter-Európa Bank Rt. által közzétett részvényesi struktúra szerint ugyan a szakmai, külföldi befektetők részesedése nem változott (a fő tulajdonos továbbra is az olasz San Paolo csoport), de a hazai befektetők látnak fantáziát a tőzsdei társaságban.
Madarász János, 2003. január 8. szerda, 09:08
Fotó:

Az utolsó negyedévben a belföldi kézben lévő részvények állománya közel 7 százalékkal csökkent, a növekmény jelentős része pedig a hazai magánbefektetőknél kötött ki. A közel 20 százalékos részesedésük feltehetőn az elmúlt év végén pletyka szinten többször is felmerült tőzsdei kivezetéssel kapcsolatos. Szakértők ugyanakkor nem tartják valószínűnek, hogy a bankban immár 15 éve tulajdonos San Paolo-csoport éppen most szánja rá magát a kivezetési ajánlatra. A részvények mindenesetre az utolsó negyedévben az ezer forint alatti árszintről 1700 forint fölé emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK