Az euró délelőtt 10 óra körül kissé gyengült a szerda esti szinthez képest, az európai közös devizát 282,30 forinton jegyezték.


A forint árfolyamára napközben hatással lehet a svájci jegybank döntése illetve az ÁKK éves diszkont kincstárjegy aukciójának kimenetele.

Amennyiben az SNB - sokak várakozásának megfelelően - kamatot emel a délután 2-kor tartandó kamatdöntő ülésén, akkor azt vélhetően összeköti majd egy intervencióval is és nem engedik tovább erősödni a devizát - vélekedett Ruzsonyi.

Az euró/dollár árfolyama ismét beragadt az 1,30-as szintnél, amelynek oka a Commerzbank szerint a jüan dollárral szemben elért történelmi mélypontja. Erről a szintről a mai nap folyamán maximum a délután várható amerikai makroadatok mozdíthatják ki. 


Egy dollárért 216,70 forintot kértek 1,3014 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankot 216,60 forinton jegyezték.

A japán jegybank is interveniált a 15 éves dollárral szembeni jen-csúcs miatt. A beavatkozás hatására a forint is erősödött a japán fizetőeszközhöz képest. Csütörtök reggel aztán némileg gyengült a forint; száz japán jen 253,65 forintba került 10 óra körül, az előző esti 253,65 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!