A Synergon 225 milliót bukik az államon

A Vidékfejlesztési Minisztérium (volt Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium) április 1-jén keltezett levelében a Synergon Nyrt.-nek bejelentette, hogy a 2009-2011 évekre szóló „Microsoft Enterprise Agreement” licencszerződéstől indoklás nélkül eláll.
Eidenpenz József, 2011. április 21. csütörtök, 17:55
Fotó:

A szerződés keretében megrendelt licenceket a Synergon leszállította, azok érvényességi ideje ez év végéig tart. A minisztérium egyoldalú és visszamenőleges elállási szándékának megalapozottságát a Synergon vitatja - írják.
A minisztérium bejelentése ugyanis a szerződés harmadik évében történt, amikor a teljes szolgáltatás és szállítás már megtörtént. A minisztérium ez év április 20-ig a 2009-2010-es időszakra eső díjfizetési kötelezettségét teljesítette, további nettó 276 millió forintot a szerződés szerinti teljesítés vagy az elálláskor teljesítendő kártérítési kötelezettség miatt köteles fizetni - írja a közlemény. A tőzsdei cég menedzsmentjének becslése szerint az elállásnak a 2010-es évre való hatása nulla. Az idei első negyedévi eredményre viszont a meg nem fizetett licenc beszerzési értékével azonos, 225 millió forintos értékvesztés negatív hatással lesz.
Ez év februárjában a Tűzoltóság jelentette be, hogy a Synergonnal kötött szerződésektől áll el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK