A tengerentúlról kaphat lendületet a forint

Kedd délelőtt 271,40 forintos árfolyamon kereskedtek az euróval, a mai adattömeg eddig nem volt jelentős hatással a forintra.
NAPI, 2011. február 15. kedd, 10:43
Fotó:

Hullámzó teljesítményt nyújt a forint, a magyarországi adatok azonban nem tettek érdemi hatást az árfolyamra, a délutáni amerikai kiskereskedlmi adatok viszont nagyot lendíthetnek azon - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

A szakértő szerint az árfolyam többször megkísérelte áttörni a 271,40-es szinten, ez azonban eddig nem történt meg.

Karsai szerint az iráni tüntetések esetleges eszkalálódása a többi feltörekvő piaci devizához hasonlóan gyengítheti a forintot.

Az euróért kedd délelőtt 271,40 forintot, a dollárért 200,80 forintot, a svájci frankért pedig 207,10 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK