A török líra gyengítette a forintot

Az euró jegyzése 251,40 forintra emelkedett délelőtt, szemben a hétfő esti 250 forint körüli szinttel, később némileg korrigált a hazai deviza.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 15:21
Fotó:

Az ING devizakereskedője elmondta, hogy a forintgyengülés elsősorban a török líra esésével indokolható, ami lejtőre küldte a feltörekvő piaci devizákat - a mozgás mögött török kamatvágást valószínűsítő londoni pletykák húzódtak meg. Délután kissé erősödött a forint, háromkor 250,90 forinton jegyezték az eurót. A dollár javult az euróval szemben, jegyzése a hétfői 1,4230-ról 1,4150-ig esett, forintban kifejezett árfolyama pedig 177,20-ra emelkedett a hétfői 176,10 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK