Az olaj hordónkénti árfolyama New Yorkban tegnap ismét süllyedt: napközben alig néhány centnyire, de az 50 dolláros határ alá, azaz egyhónapos mélypontra került, s ez - az olajipar befektetőit kivéve - jó hírt jelentett a tőzsdézők számára. A tengerentúlon az elnökválasztási hercehurca következtében eleinte csak mérsékelt emelkedést produkáltak a mutatók, a később felerősödő derűlátás azonban - a Dow Jones ipari átlag esetében legalábbis - pesszimizmusba csapott át. A befektetők kedvét az exit pollok rontották el, az interneten megjelent - sokak által szkeptikusan szemlélt - adatok ugyanis George W. Bush kihívója, a demokrata párti John Kerry vezetését mutatták az elnökválasztási versenyben kulcsszerepet játszó államokban. A vesztes oldalra főként a védelmi ipar, a gyógyszer- és orvosiműszer-gyártók részvényei kerültek, bár voltak, akik figyelmeztettek: semmi sem utal arra, hogy Kerry esetleges győzelme rosszat tenne a piacoknak. A számítógépgyártók részvényei jól szerepeltek hétfőn, pedig a Bear Sterns elemzője meglehetősen lehangoló nyilatkozatot adott az ágazat jövőjét illetően. A technológiai papírokat segítette az Applied Materials bejelentése, miszerint az elmúlt tizenkét hónap folyamán megduplázta eladásait Kínában. A Nextel Communications részvénye is szépen drágult, miután úgy tűnik, az utolsó akadályok is elhárultak az elől, hogy jelentősen bővítse vezeték nélküli hálózatait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!