A tőzsdét nem hatotta meg a Fidesz

A forinthoz képest kevésbé érződött a magyar tőzsdén, hogy a piacokon optimistán várják a Fidesz választási győzelme utáni gazdasági terveket. A magyar részvénypiac ugyan a nemzetközi tőzsdékkel összevetve nem szerepelt rosszul hétfőn, ám az árak alig mozdultak el.
NAPI, 2010. október 4. hétfő, 16:49
Fotó:

A BUX 0,2 százalékkal 23 079 pontra emelkedett, és napközben is egy viszonylag szűk 350 pontos sávban mozgott az index értéke.

A vezető részvényeket érintő hír nem volt a hét elején ami az árakat befolyásolhatta volna. A négy nagy papír vegyesen mozgott ennek ellenére. A forint jó szereplése segíthette az OTP árfolyamát, amely 0,8 százalékkal 5299 forintra emelkedett. A Richter - amelynek nem igazán jó az erősödő forint - is drágult 0,9 százalékkal, így a záró ára 47 330 forint lett.

Esett viszont a Mol, amely 1 százalékkal 20 800 forintra csúszott vissza. Úgy látszik a befektetők továbbra is aggódnak a várt jövő évi energiaadó bevezetése miatt. Ugyanez lehetett az oka a Magyar Telekom visszaesésének is, a plusz adó réme miatt fenyegetett társaság árfolyama ugyanis 0,2 százalékkal 661 forintra esett vissza. A forgalom ugyanakkor nem volt túl nagy a hét első napján, a legtöbbet elérő OTP ugyanis a 7 milliárd forintot sem érte el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.04 16:57

A Coca Cola esett 30%.-ot nyitásban Ti meg itt aggódtok az energiaadó bevezetésének félelme keltette cunamitól...( no nyugi csak a Cola esett ekkorát nem kell most hanyat homlok menekülni..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html