A tőzsdét nem zavarja a Buda-Cash botrány

A Budapesti Értéktőzsde stabilan emelkedik kedden.
Napi.hu, 2015. február 24. kedd, 12:38
Fotó: Reuters

Fél egykor 1,2 százalékos pluszban állt a BUX, köszönhetően főképp annak, hogy a blue chipek mindegyike erősödni tudott. A Richter 0,7, Magyar Telekom 0,8, az OTP 1, míg a Mol 2 százalék feletti pluszban állt ekkor. Ez utóbbi eredményét a hajnalban kiadott negyedéves jelentése dobhatta meg.

A forgalmat nézve sima OTP vezetést regisztrálhattunk, a bankpapírokkal ugyanis már 2 milliárd forint feletti értékben kereskedtek. Utána a Mol következik 1,6 milliárddal, míg Richter a harmadik 608 millióval.

A nap fő eseménye, hogy "több évtizedes, százmilliárdot elérő problémára bukkant" az MNB a Buda-Cash tevékenységével kapcsolatban. Erről itt olvashat bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK