A fedezeti alapok a május 27-e előtti hónapban átlagosan 2,7 százalékos veszteséget szenvedtek el a HFRX Global Hedge Fund index szerint, ami majdnem eléri a 2008 válságos novemberének 3 százalékos veszteségét – derül ki a Bloomberg összeállításából. A Balter Capital Management vezérigazgatója szerint a jelenlegi helyzetben szinte minden rossz irányba megy, ezért talán a készpénzállomány növelése lehet a célravezetőbb stratégia. A Goldman Sach botránya révén már rossz hírnévre is szert tett John Paulson alapja, az Advantage május 21-ig tartó hónapban 6,9 százalékot bukott. Louis Bacon és Andreas Halvorsen alapjai, a Moore Global és a Viking Global, amelyek ugyancsak jól szerepeltek 2008 őszén, szintén nagy veszteségeket szenvedtek el ugyanebben az időszakban: portfólióik 7,7, illetve 3,4 százalékot veszítettek értékükből. Voltak azonban sikeres alapok is: a New York-i Caxton Associates 1 százalékot nyert, főleg a devizaügyleteknek köszönhetően, a londoni Autonomy Capital Research pedig pesszimista várakozásainak köszönhetően nyert 0,7 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!