A várakozásnál hajszálnyival jobb az FHB eredménye

Az elemzői várakozásoknál némileg jobb eredményről számolt be csütörtökön az FHB Jelzálogbank. A társaság így is 1,9 milliárd forintos adózott veszteséget ért el a negyedik negyedévben.
portfolio.hu, 2013. március 14. csütörtök, 18:49
Fotó: Napi.hu

A bank nettó kamatbevétele 3,884 milliárd forint volt 2012 utolsó három hónapjában, ami elmarad ugyan az elemzői várakozástól, de ez mindössze egy módszertani változás következménye. Amennyiben ezt nem vesszük figyelembe, ezen a soron 4,400 milliárd forintot ért volna el a társaság, ami 4%-kal jobb a várakozásnál.

A 450 millió forintos nettó díj- és jutalékbevétel elmarad a várttól, de az értékvesztési és hitelezési veszteség (a lenti táblázatban céltartalék) is kisebb lett a kételemű konszenzusnál, így ez utóbbi jobb a várakozásnál. Összességében a -1,9 milliárd forintos nettó eredmény némileg (0,2 százalékkal) kedvezőbb az elemzői várakozások átlagánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.03.14 20:37

Magyar bank... magyar veszteség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html