A társaság az év első három hónapjában 4,46 milliárd forintos bevételei és 447 millió forintos EBITDA mellett 224 milliós adózott eredményt termelt. Utóbbi 263 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbi azonos időszak 62 milliós profitjához képest és felülmúlja a lapunk által megkérdezett elemzők 204 milliós várakozásait is.

Az EBITDA terén 72 százalékos éves növekedés a BÉT honlapján közzétett gyorsjelentés szerint főként a javuló jövedelmezőségnek (az EBITDA margin az egy évvel korábbi 7 százalékról 10 fölé ugrott) és az árbevétel bővülésének tudható be. Utóbbiban a romániai akvizíciót követően február elsejétől konszolidált GPV jelentette többlet, illetve egy egyszeri tétel játszott szerepet. Az export részaránya az árbevételen belül immár elérte a 34 százalékot.

Zsámboki Gábor vezérigazgató a társaság legújabb, Müller Martini Concepta nyomdagépének avatásán a Napi Gazdaságnak elmondta, júniusban más tevékenységek és új technológiák felé nyit majd a Nyomda. Egyelőre többet nem árulhatott el, ám az már a korábbi közlésekből is nyilvánvalóvá vált, hogy a társaság az elektronikus biztonsági adatlogisztika terén fejlesztene a jövőben, így a mobil útdíjhoz vagy a BKV elektronikus jegyeihez hasonló területen látják a jövő terjeszkedései lehetőségeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!