A nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) alapján készült konszolidált kimutatás szerint a cég árbevétele 17,2 százalékkal, 134,54 milliárd forintra nőtt.

A második negyedévben a nyereség-növekedés 111,7 százalék volt, s a profit elérte a 6,17 milliárd forintot. A konszolidált nettó eredmény mintegy 500 millió forinttal haladta meg az elemzők várakozását. Igaz, a Concorde 6,3 milliárdos prognózisától elmaradt. A második negyedév pénzügyi veszteség a vártnak megfelelő 7,5 milliárd forint lett, ami a devizakészleten keletkezett elsősorban, a forinterősödés miatt.

Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) az első félévi eredmény alapján 705 forintról 1492 forintra emelkedett.

Richter teljes termelésének kevesebb mint 12 százaléka kerül a magyar piacra, a forgalom egyharmada a FÁK-országokban talált gazdára úgy, hogy Oroszországban tovább tart a rendkívül dinamikus növekedés, de Ukrajnára és a többi államra ez nem igaz. Az oroszországi növekedés euróban számolva is 12 százalék volt, míg az amerikai szállítások - dollárban - 56 százalékkal ugrottak meg. Utóbbi alapvetően egy sürgősségi fogamzásgátló szer sikerének, illetve a Barr-ral kötött profitmegosztási szerződésnek köszönhető.

Az árbevétel-arányos üzemi eredmény az elmúlt évek után ismét 20 százalék felett van - 20,3 százalék -, ami nemzetközileg is kiemelkedőnek számít.

A cég pénz- és értékpapír-állománya megközelíti a 100 milliárd forintot, miközben hitele ehhez képest egészen minimális (7 milliárd forint), azaz a Richter pénzügyileg a legjobb helyzetben lévő magyar nagyvállalatnak számít.

A gyorsjelentést ismertető délelőtti sajtótájékoztatóról szóló beszámolónk itt olvasható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!