A vártnál kevésbé nőttek az olajtartalékok

Nőtt az amerikai olajtartalék a múlt héten, de a szakértők által vártnál jóval szerényebben.
MTI-Eco, 2011. február 16. szerda, 17:41
Fotó:

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) szerdai közlése szerint az olajtartalék 0,86 millió hordóval bővült a február 11-éig tartó héten, míg az elemzők 2,2 millió hordó emelkedést vártak. A benzintartalék 0,2 millió hordóval nőtt. Az elemzők 1,7 millió hordó emelkedésre számítottak. A feldolgozott olajtermékek készletállománya 3,1 millió hordóval esett, míg a szakértők szerényebb, 0,8 millió hordós csökkenést vártak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 48 cent emelkedéssel 84,80 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olajfajta ára 95 cent növekedéssel 102,59 dolláron volt. Tíz perccel később a nyersolaj ára tovább nőtt, a WTI 84,96 dolláron, a Brent pedig 102,76 dolláron állt.

Egy héttel korábban az olajtartalék 1,9 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 4,7 millió hordóval emelkedett, a feldolgozott olajtermék-tartalék 0,3 millió hordóval bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK