A tengerentúlon csalódással indult a harmadik negyedéves gyorsjelentési dömping. Az Alcoa a várakozásokat alulmúló számokkal rukkolt elő, a Chevron pedig profitriadót fújt, így nem is meglepő, hogy a részvényindexek délnek vették az irányt. Az európai börzéken az olaj jegyzésének 80 dollár fölötti tetőzése ellenére gyengültek az energiaszektor képviselői. A vezető nyugat-európai tőzsdemutatók között zárásra mégis csak a párizsi CAC-40 gyengült, nem kis részben a Renault és az Alstom 1,5 százalék körüli, valamint a Danone és a Carrefour 2 százalék feletti veszteségének betudhatóan. Londonban a Cadbury Schweppes részvényeinek árfolyama 3 százalékos kiugrás után 1,8 százalékos emelkedéssel zárt, miután a vállalat bejelentette: folytatni kívánja költségcsökkentő programját, és az egyesült államokbeli üdítőipari egységének eladása helyett a Schweppes teljes leválasztása mellett döntött. A Northern Rock továbbra is stabilan emelkedik, több mint 25 százalékos ugrás után 258 pennyért cserélt gazdát a bankpapír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!